Internetový obchod www.sperky-aurea.cz, prodejce originálních šperků Swarovski, Vám pomocí tohoto blogu zprostředkuje téměř přímý kontakt se šperkem, abyste si lépe dokázali představit jeho provedení a proporce. Za celý tým se těší na Vaše komentáře Martina.

čtvrtek 25. října 2012

Swarovski prsten ANGELIC



Swarovski prsten ANGELIC je po všech směrech dokonalým šperkem – od svého klasického provedení, tj. jemné obroučky osázené decentními kamínky s velkým zářivým „krystalem“ ve středu prstenu, až po volbu vlastního kovu šperku. Rhodiovaná ocel je v tomto případě výbornou volbou, protože prsten nečerná ani tehdy, když si s ním náhodou umyjete ruce, a kamínky drží i při náročném denním nošení. Zpracování je jako vždy profesionální, šperk nikde nepřečnívá a nevadí, takže o něm ani nevíte. Centrální krystal je díky speciálnímu složení a technologii výroby (krystaly obsahují 32% oxidu olovnatého, což zvyšuje jejich tvrdost, čistotu a zářivost, a navíc jsou větišnou  upraveny speciální povrchovou úpravou) vysoce zářivý, což je snad patrné i z naší fotografie :-) Velmi sympatické je, že tyto vlastnosti neztrácí ani na denním světle nebo za běžného osvětlení. Jsme si jistí, že kdo si jednou koupí originální šperk Swarovski a má doma rovněž šperk se Swarovski elements, okamžitě je schopen rozpoznat rozdíl – jasu a třpytu kamenů, kterým se pyšní originály Swarovski a který časem neslábne, šperky s elementy stěží dosáhnou a dlouhodobě si jej neudrží. Takže pokud chcete udělat radost sami sobě, případně své přítelkyni nebo manželce, pak tenhle parádní prstýnek vřele doporučujeme.

A mimochodem – pokud hledáte ideální zásnubní prsten pro svou vyvolenou, pak jste našli.  V rozumné cenové relaci se Vám dostane skutečně skvělé kvality a bezchybného designu. ANGELIC je jedním z nejoblíbenějších prstenů Swarovski v Čechách. A když to bude to pravé, můžete klidně pokračovat ve vytvoření sady s přívěskem a náušnicemi ANGELIC – a máte vystaráno minimálně na dvě významné události :-)


čtvrtek 18. října 2012

Náušnice Swarovski STARLET



Tento pár rozkošných náušnic si určitě zamilujete. Precizní provedení roztomile kontrastuje s naivně dětským designem. Výsledek je jako vždy perfektní - máte před sebou plastické, oboustranně upravené náušnice, přiměřeně těžké a velmi něžné. Jedna strana je v decentních barvách jemně fialkových krystalů a čirého krystalového pavé s odzbrojujícím srdíčkem z fuchsiového, jemně třpytivého epoxy; druhá (odvrácená) strana je z temně fialového epoxy.

Závěs je klasický, na zacvaknutí. Swarovski používá v nové kolekci stejný typ, ale jiné provedení zapínání náušnic. Osobně si myslím, že to nové je pevnější, nekřiví se a dobře drží.

Starlet jsou neuvěřitelně půvabné a nevtíravé náušnice, které přes svou zdobnost a dětskou naivitu v detailech působí velice příjemně a rozhodně ne infantilně. Naopak dokážou dodat jakousi jiskru, oživí a příjemně dokreslí prakticky jakýkoli oděv. Klidně si je můžete vzít k riflím a tričku, stejně tak jako ke kostýmku. Jsou naprosto vhodné k celodennímu nošení, rozhodně Vás z nich nebudou bolet uši. Díky přiměřené váze jsou navíc stále cítit, takže nemusíte mít strach, zda jste jednu neztratila. Navíc se tím pádem velice pěkně a elegantně nesou.

Pokud je zvažujete jako dárek, pak vřele doporučuji, jsou krásné, třpytivé, pohodlné a navíc hypoalergenní. Rutheniovaná ocel je sama o sobě v mírně tmavším odstínu (jakoby s patinou) a její barva už se nezmění, zůstane prostě stejná po léta. V kontrastu se třpytivými kameny je to prostě dokonalost sama!




středa 17. října 2012

Náušnice Swarovski HYACINTH




Podle našich statistik lze říci, že tento typ náušnic patří v Čechách k těm nejoblíbenějším; v této kolekci je firma Swarovski „oblékla“ do nového zvláštně zelenkavého kabátku, ačkoli ani zelenkavá není zcela výstižný termín. Dominantní je Erinite krystal, který mění barvu podle podkladu - pokud pod něj podložíte bílý papír, dá se říct, že má lehce zelenkavou barvu. Brus kamene ale způsobuje odlesky v barvě modré, takže výsledkem je cosi jako barva moře, nádherně měňavá modrozelená. Swarovski to „technicky“ označuje jako „Moonlight efekt“; prakticky je tato barva těžko uchopitelná a dle mého názoru ji pomocí běžné palety barev prostě nelze dost dobře popsat.
Kámen lemují krystaly upravené Pointiage© technologií, což by se dalo laicky vyjádřit tak, že mají opravdu vysoký lesk, který časem rozhodně nezmizí (samozřejmě pokud se budete k náušnicím chovat alespoň trochu pěkně). Barevná škála krystalů je od čiré po temně smaragdovou a po bocích náušnice jsou dokonce místy i zlatavé odstíny. Šperk je úchvatný, neuvěřitelně harmonický a zářivý, jednotlivé detaily splývají v jeden zcela dokonalý celek.

Náušnice mají standardní závěs bez zajištění. Swarovski přidal před jistou dobou jako pojistku gumové špuntíky, které si můžete umístit libovolně na náušnici, abyste zajistila, že Vám nevyklouzne z ucha. Jsou příjemně těžké, cítíte je, ale nemusíte se obávat nosit je celý den, uši Vás rozhodně bolet nebudou.


Pokud přemýšlíte o vhodném dárku, pak tyto náušnice jsou určitě důstojnou volbou.  Dá se říci, že jsou jedním ze symbolů šperků firmy Swarovski - kdo o tom i jenom něco málo ví, dokáže je rozeznat v jakémkoli provedení.