Internetový obchod www.sperky-aurea.cz, prodejce originálních šperků Swarovski, Vám pomocí tohoto blogu zprostředkuje téměř přímý kontakt se šperkem, abyste si lépe dokázali představit jeho provedení a proporce. Za celý tým se těší na Vaše komentáře Martina.

úterý 20. srpna 2013

ŠPERKY A PARFÉMY ?

Dnes jsem si pro Vás připravila tak trochu jinou exkurzi. Myslím si, že mám hodně zkušeností s vůněmi a poslední dobou už snad nějaké i se šperky a tak mě napadlo, že by mohlo být zajímavé (pro podobné šílence, jako jsem já) zkusit si ke šperkům vyladit parfém. Samozřejmě nevím, kolik z Vás volí šperky a parfém podle momentální nálady, případně podle barvy, ale pokud jste to ještě nezkusili, doporučuji začít. Třeba po ránu, případně před cestou do společnosti je to velmi příjemná zábava. Postupem času zjistíte, že to nějakým záhadným způsobem docela funguje :-) Tady je pár tipů, které mě právě napadají.


V tomto období je hodně svateb, tak se k jim na malou chvíli budeme věnovat. V minulém článku už jsem uvedla, že jako svatební šperk je naprosto dokonalá Swarovski sada TRANQUILTY. Je neskutečně zářivá a svým tvarem a velikostí velmi univerzální - bude se stejně dobře hodit k lehounkým šatečkám, tak jako ke klasickému korzetu a nadýchané sukni. A klidně i ke kostýmu. Právě tenhle šperk skvěle dotvoří svatební dojem.
A teď parfém - pro mladou, něžnou dívčinu, třeba blondýnku, právě v těch jemných šatičkách bude naprosto dokonalou vůní WHITE LINEN od Estee Lauder. Pro zcela netradiční nevěstu v jednoduchých šatech nebo klidně i v kostýmu, celkem jedno, jestli blond, brunetu a nebo zrzku, štíhlou nebo silnější, podstatné však je, že je svá, netrpí princeznovským syndromem a určitě má ráda život bych rozhodně volila vůni WISH od Chopard. Její temně petrklíčové tóny naprosto vykontrastují světlou barvu šatů a vyváží svatební atmosféru. Dá pocítit, že máme před sebou skutečnou osobnost. Pokud se chcete lišit, jděte do toho.


Nebo třeba ples - představme si ráznou ženu, žádnou éterickou bytost, typem postavy vyšší a řekněme i mírně prostorově výraznější. Jednoznačně musí jít o výraznou osobnost, protože šperky, které volím, jsou větší a těžší, průhlednou éterickou vílu by mohly i zlomit :-) V tomhle případě bych navrhla masivní náušnice, něco z kolekce Swarovski FW 2012 (SHEILA, SISSY nebo SIENNA). A k tomu bombastické OPIUM od YSL, a nebo o něco menší nářez – ANGEL od Thierry Mugler. Obojí bude naprosto boží, jen se nebát.


Co takhle běžná denní kancelářská rutina a pro změnu menší dáma, třeba trošku kulatější? Pokud nejde o vyloženě konzervativní typ, pak navrhuji Swarovski soupravu ALINE a k tomu parfém BODY od Burberry. Pokud je dáma přece jen konzervativnější, tak třeba vůni 5TH AVENUE od Elisabeth Arden. Mimochodem, tahle vůně se bude geniálně hodit například pro středoškolskou profesorku nebo seriózní účetní :-). Vyhrát si můžete klidně i s pánskými parfémy, sama je velmi ráda používám a jak jsem se nedávno přesvědčila, nejen já, ale i některé naše zákaznice.


Jakou další příležitost a typ? Zkuste mi napsat, podle Vašich dotazů určitě vytvoříme zajímavé tipy a kombinace. A nebo, pokud Vás to zajímá, můžeme vyladit nějaké parfémy na novou kolekci Swarovski Fall / Winter 2013. Možností je mnoho.